Prikolice Za Auto

Prikolice za auto mogu biti veoma korisne, ali da li znate o njima sve što biste trebali znati ? Većina vozača koji koristi prikolice za auto ne poznaju niti zakone vezane uz njih.  


Što vam je potrebno da biste mogli koristiti prikolice za auto ?
Svi vozači koji su položili B kategoriju smiju koristiti prikolice za auto, ali samo one koje teže do 750 kilograma. Ukoliko poželite koristiti prikolice za auto koje teže od 750 do 3500 kilograma potrebna vam je B+E kategorija. 


Cijene tehničkog pregleda za prikolice za auto
I tu je velika razlika kada su u pitanju prikolice za auto ispod 750 kg i one od 750 do 3500 kg. Naime, za ove lakše prikolice za auto tehnički pregled iznosi tek nekih 400 kuna, a obavezni ste ga obaviti tek svake treće godine.
Svi vozači koji posjeduju i koriste veće prikolice za auto moraju platiti tehnički pregled četverostruko skuplje, dakle oko 1600 kuna, a i moraju ga obaviti redovito svake godine.


Osiguranje prikolice za auto
Osiguranje prikolice za auto pokriveno je policom za auto, ali samo u slučaju ako sama prikolica nije uzrokovala probleme na cesti. Dakle, znatno je mudrije plaćati i policu osiguranja na prikolicu za auto. 


Najvažnije prilikom kupovanja prikolice za auto
Želite li kupiti dobru robu trebate dobrog proizvođača. Iskreno priznajem da ne znam koji su dobri proizvođači prikolica za aute, ali znam gdje to možete saznati. Pregledajte malo teme po forumima – hrvatskim i stranim, te će te zasigurno pronaći te informacije. Ljudi na forumima razgovaraju zaista o svemu, te sigurno spominju koje su prednosti i nedostaci pojedinih proizvođača, čime su zadovoljni, a čime nezadovoljni itd. Usput pogledajte da li netko spominje kvalitetne proizvođače osovina, jer to je još jedan važan faktor koji morate imati na obziru prilikom kupovanja prikolice za auto.

0 komentari:

Objavi komentar